Yhdistyksemme toiminnan ohella ykköstyypin diabeetikoiden vertaistukea löytyy myös sosiaalisesta mediasta roppakaupalla. Tässä pientä listausta somen tuomista vertaistukimahdollisuuksista.

Facebook

Facebookin D1-ryhmistä suurin suomalainen lienee Diabetes-lehdessäkin mainittu Ykköstyypin diabetes aikuiset, mutta myös monia erityisesti paikallisia ryhmiä löytyy, esimerkiksi Keski-Suomen ykköstyypit, Ykköstyypin diabeetikot Kuopio sekä Oulun seudun ykköstyypit.

Pumppu- ja sensorikäyttäjille on tarjolla esimerkiksi Insuliinipumppu ACCU-CHEK Spirit Combon käyttäjät, Insuliinipumppu Minimed 640G käyttäjät ja FreeStyle Libre -käyttäjät.

Nuorille kohdennettuja ryhmiä ovat muun muassa Diabetes – Nuoret sekä Diabetes-teinit, ja ykköstyyppiläisten raskaus/äitiys/naiseus -aihepiirille löytyy ryhmä Ykköstyypin Diabetes Raskaus/Äitiys/Naiseus.

Facebook-hakusanoilla ”diabetes”, ”ykköstyyppi” tai ”ykköstyypit” löydät helposti lisää erilaisia ryhmiä.

Slack

Slackin ihmeelliseen Chat-maailmaan Ykköstyypit ry on perustanut oman keskustelualueensa, josta lisää täällä.

HUOM! Slack-kokemus on huomattavasti parempi kun otat käyttöön ilmaisen Slack-sovelluksen App Storesta / Google Play -sovelluskaupasta.

WhatsApp

WhatsAppin puolelle on myös kerääntynyt jonkin verran erikokoisia ryhmiä ykköstyyppien toimesta. Näistä suuri osa on kehkeytynyt jo olemassaolevien Facebook-ryhmien jäsenistä, ja näiden WhatsApp-ryhmien olemassaoloa kannattaakin tiedustella mainituissa Facebook-ryhmissä.

Foorumit

Kotimaisia aktiivisia diabetes-aiheisia foorumeita ei kamalasti ole tarjolla, mutta vuosikausia toiminnassa ollut Diabetesliiton Kohtauspaikka porskuttaa edelleen tänäkin päivänä. Jos haet suurempaa foorumia eikä kielimuuri tule esteeksi, yksi aktiivisimmista foorumeista on Diabetes.co.uk, jolla on myös oma Facebook-sivunsa ja sovelluksensa (iOS/Android).