Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

la 25.5. klo 12:00 18:00

MINIMESSUT YKKÖSTYYPIN DIABEETIKOILLE

Hotel Haaga Central Park, Nuijamiestentie 10, 00320 Helsinki
Lauantaina 25.5.2024 klo 12-18 + iltaohjelma 18-22 (ilmainen)

Pääsylippu 15€ HUOM! Tilaamalla uutiskirjeemme lipun hinta tippuu 9 euroon! 🙂 Saat ohjeet mailitse.

Ykköstyypin diabeetikoille ja heidän läheisilleen suunnatussa tapahtumassa on luvassa jälleen luentoja, pumppu- ja sensorivalmistajia, käsityötuotteita hoitovälineille, yhdistyksiä sekä workshop.

Osallistujille luvassa myös pienenpientä hypoevästä ja diabeetikon kangaskassi matkaan mukaan jo ovella 🤭.

3 kpl setti 35€
5 kpl setti 45€

Tapahtuman jälkeen on otollinen paikka tutustua muihin ykkösiin avoimessa iltatapaamisessa (K18) klo 18-22 samaisen hotellin ravintolassa,. 😌 HUOM! Ilmoittautuminen iltaohjelmaan erikseen täältä.

Luennot

Klo 12:30-14:00

Jenni Salonranta

Psykologi

Psykologi Jenni Salonrannan puheenvuoro Puhu äänellä, jonka kuulen – Sisäistä puhetta diabeteksesta. Session aikana mahdollisuus myös esittää kysymyksiä.

Diabetes elää mielissämme erilaisina ajatuksina ja uskomuksina. Omahoitotilanteissa käymme usein mielen sisäisiä keskusteluita siitä, mitä ajattelemme diabeteksesta ja verensokerin mittaustuloksistamme, itsestämmekin. Nämä keskustelut edelleen luovat pohjaa niille valinnoille, joita omahoitotilanteissa teemme sekä sille, miten ja mihin rajallisia voimavarojamme käytämme.

Sisäinen puhe voi olla toisinaan hoitoväsymykselle altistava riskitekijä. Siitä voi tulla myös arvokas tiedonlähde, josta ammentaa eväitä omahoidon ja elämän valintoihin, kun sitä oppii kuuntelemaan. Tällä luennolla tutustumme siihen, mitä on sisäinen puhe, millaisista äänistä se koostuu ja miten sen voi kääntää jaksamista tukevaksi voimavaraksi.

Klo 14:30 – 15:30

Siiri Meriluoto-Honkanen

Diabetesliiton kokemustoimija

Diabetesliiton kokemustoimija Siiri Meriluoto-Honkasen oma tarina – Sairaan makee tyyppi. Aiheina mm. hoitoväsymys sekä raskaus ja äitiys diabeetikkona.

Klo 16:00 – 17:30

Sinä. Minä. Me kaikki.

Kaikki voimme osallistua

Luentosalin kolmas sessio pyhitetään teille ja meille, toisinsanoen yhteiselle keskusteluhetkelle jossa kukin saa halutessaan olla äänessä, joko istumapaikaltaan tai luentosalin edestä mikin kera.

Hyväksi aiemmilta vuosilta koettu sessio on kevyesti ohjattu (Ilkka), mutta aiheiden suhteen ei olla nuukia kunhan nyt suurinpiirtein jollakin tavalla D-elämissä tai niiden lähettyvillä pysytään :).

Osallistujat voivat vaikkapa kertoa yleisesti D-elämästään, jostakin yksittäisestä asiasta tai parista siihen liittyen, tai esimerkiksi esittää mielen päällä olevia kysymyksiä tai avoimia pohdintoja ääneen. Myös läheiset ja muut paikalle saapuneet voivat kertoa vapaasti omista näkökulmistaan tässä sessiossa. Avoimin mielin mukaan! 🙂

Annika Kyröläinen: Ammattiurheilijan tarina kotona katsottavaksi

Tämä luento toteutetaan vain etänä, kesäkuun jälkimmäisellä puoliskolla. Ykköspäivän messuvieraat saavat etäluennon katselulinkin lähempänä H-hetkeä sähköpostitse.

Ykköstyypin diabeetikko ja amerikkalaista jalkapalloa maajoukkuetasolla pelaava Annika Kyröläinen kertoo elämästään ja kokemuksistaan yhdistää diabetes urheilun kanssa. Jenkkifutispelien ulkopuolella personal trainerina ja psyykkisenä valmentajana toimiva Annika perehtyy myös siihen, kuinka valmennus voi auttaa diabeetikoita. Annikan etäluennon pääset näkemään etänä kesäkuun jälkimmäisellä puoliskolla.

Näyttelyalue

Abbott

Abbott on yksi maailman johtavista terveysteknologian yrityksistä, jonka viimeisimpiä saavutuksia on FreeStyle Libre3 sensorointijärjestelmän käyttöönotto Suomessa. Abbottin näyttelypisteellä voi tutustua koko heidän FreeStyle Libre -tuoteperheeseen.

Diabetesliitto ry

Diabetesliitto on vuonna 1955 perustettu diabetesta sairastavien, heidän läheistensä ja diabetesammattilaisten yhteisö. Me annamme kasvot diabetekselle ja viemme diabetesta sairastavien ääntä päätöksentekoon. Toimimme ja vaikutamme laaja-alaisesti: painopisteitämme ovat diabetesta sairastavien tukeminen, diabetesosaamisen edistäminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Helpot-Tuote

Helpot-tuote (FacebookInstagram) on pyhtääläinen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa tuotteita käsityönä. Tuotevalikoimassa mukana diabeetikoille insuliinikynäkotelot, insuliinipumppuvyöt ja libreskannerille kotelo. helpot-tuote.fi

Medtronic Finland

Medtronic (FacebookInstagram) on maailmanlaajuinen terveydenhuollon teknologiajohtaja – ratkomme rohkeasti ihmiskunnan haastavimpia terveysongelmia innovaatioilla, jotka muuttavat elämää. Olemme olleet diabeteksen hoidon edelläkävijä jo yli 35 vuoden ajan. Tuotevalikoimiimme kuuluvat MiniMed™-insuliinipumput ja jatkuvatoimiset glukoosinseurannan laitteet monipistoshoidolla oleville. Näiden avulla voit hallita diabetesta paremmin ja ehkäistä siihen liittyviä komplikaatioita eläen täyttä, aktiivista elämää.

MiniMed™ 780G -järjestelmä on markkinoiden ainoa insuliinipumppu, joka säätelee automaattisesti perusinsuliinin määrää ja annostelee korjausannoksia 5 minuutin välein. Laajasta infuusiosetti- ja lisätarvikevalikoimasta löydät myös omaan elämätyyliisi sopivimmat insuliinipumppuhoidon tarvikkeet, esimerkiksi markkinoiden ainoan 7 vuorokauden Medtronic Extended -infuusiosetin.

Insuliinihoitoisille diabeetikoille tarkoitetun älykkään monipistoshoitojärjestelmän avulla voit unohtaa arvailun insuliinin annostelussa. Älykkäässä monipistoshoitojärjestelmässä yhdistyvät jatkuvan glukoosinseurannan uusimmat innovaatiomme, Simplera™-erillissensorointijärjestelmä ja InPen™-järjestelmä. Järjestelmä tukee hoitoasi seuraamalla ja suosittelemalla insuliiniannoksia sekä ilmoittamalla unohtuneista annoksista silloin, kun on tarve tehdä toimenpiteitä. Reaaliaikaiset glukoosiarvot, trendinuolet ja varoitukset auttavat sinua huomaamaan, kun lähestyt korkeita tai matalia.

NordicInfu Care

Uusi Dexcom G7 näyttää sinulle glukoosiarvosi, mihin suuntaan arvot ovat kehittymässä ja missä ne ovat olleet, sekä auttaa sinua tekemään hoitopäätöksiä. Enemmän aikaa tavoitealueella ja HbA1c-arvon alentaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Omnipod DashLetkuton, vesitiivis pumppu. Vapauta itsesi päivittäisistä pistoksista, hankalista letkuista ja pukeutumispulmista. Omnipod DASH sopii kaikenikäisille ja kaikkiin tilanteisiin. Sitä on helppo käyttää arjessa, ja se koostuu vain kahdesta osasta: huomaamattomasta iholle asetettavasta pumpusta (pod) sekä ohjauslaitteesta (PDM).

Yhden Omnipod DASH -pumpun käyttöaika on jopa 72 tuntia. Älypuhelimelta näyttävällä PDM-laitteella (Personal Diabetes Manager) annat itsellesi insuliinia huomaamattomasti muutamalla painalluksella.

Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys ry

Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys tarjoaa vertaistukea tyypin 1 diabeetikkolapsille ja heidän läheisilleen.

Rubin Medical

Rubin Medical (Facebook, Instagram) tarjoaa ratkaisuja diabeteksen hoitoon ja parempaan elämään diabeteksen kanssa. Haluamme tehdä arjesta helpompaa ja turvallisempaa niille, joilla on tyypin 1 diabetes. Tarjoamme yhdessä Tandem t:slim X2 -insuliinipumpun kanssa Dexcom CGM-järjestelmän, joka on yksi markkinoiden edistyksellisimmistä ratkaisuista jatkuvaan glukoosiseurantaan. Lue lisää kotisivuiltamme: rubinmedical.fi.

Suomen Jalkojenhoitaja- ja Jalkaterapeuttiliitto ry

Suomen Jalkojenhoita- ja Jalkaterapeuttiliitto ry (SJJL) on valtakunnallinen ammattiliitto, joka edustaa jalkojenhoitajia ja jalkaterapeutteja Suomessa. Sen päämääränä on edistää jäsentensä ammatillista osaamista, valvoa heidän etujaan sekä kehittää jalkojen terveydenhuoltoa. Liitto tarjoaa jäsenilleen koulutusta, tukea ja neuvontaa ammatillisissa kysymyksissä. SJJL (Facebook, Instagram) myös edistää tutkimusta jalkojen terveyden alalla ja pyrkii lisäämään tietoisuutta jalkojen terveyden merkityksestä yleisen hyvinvoinnin kannalta.

Ykköstyypit ry

Ykköstyypit ry (Facebook, Instagram) on Diabetesliiton alainen valtakunnallinen yhdistys, joka järjestää vertaistukitoimintaa ykköstyypin diabeetikoille ympäri Suomen. Pyöritämme 24/7 myös laajaa valikoimaa ykkösten keskusteluryhmiä useilla eri alustoilla.

Ypsomed

Ypsomed Oy on sveitsiläinen yritys, joka valmistaa ja maahantuo diabeteksen hoitovälineitä: insuliinipumppuja, insuliinikynäneuloja ja verensokerimittareita. mylife LOOP & Freestyle Libre3 yhteensopivuus tulossa pian!

Workshop

Thermidas: Jalkojen lämpökuvantamiset

Thermidas toteuttaa jalkojen lämpökuvantamisia workshop-alueellamme alennushintaan 60€ (norm 70€) sis alv. Lämpökuvantamisella kartoitetaan jalkojen kuntoa ja indikaatioita mahdollisista tulehdustiloista, joista alueelliset tai jalkojen väliset saman mittauspisteen väliset lämpötilaerot voivat kertoa. Esimerkiksi ns. Charcotin jalka aiheuttaa usein lämpötilaeroavaisuuksia aktiivisessa vaiheessaan. Thermidaksen kuvauksiin tarvitset ennakkovarauksen, jonka voit tehdä alta.

Treenilo: Etäjoogasessio kotiinvietäväksi

Tämän etäjoogasession osallistumislinkin saat sähköpostiisi messupäivän jälkeen. Session toteutus tapahtuu 6.6. klo 19:30.

Luvassa rentouttava flow-jooga jonka avulla saadaan päivän kierrokset ja stressitasot laskettua. Liikkeet tehdään lattiatasolla ja sopivat aloittelijoillekin.

Varaa itsellesi alusta ja tyyny (ehkä myös viltti)

Linja avataan 5min ennen aloitusta.

Tapahtumasta jää tallenne.

Ohjaajana Heartfull yoga- opettaja Anne Jääskeläinen, Treenilo

Paikalle saapuminen ja pysäköinti

Paikalle pääsee niin autolla, paikallisbusseilla, lähijunalla kuin pikaratikallakin. Katso reittiohjeet Hotel Haagan sivuilta tai HSL sivuilta / HSL-appista (messupaikan osoite Nuijamiestentie 10, Helsinki).

Pysäköiminen hotellin parkipaikalla on viikonloppuisin ilmaista. Lisäksi hotellilta löytyy myös maksullinen pysäköintihalli, ja kadunvarsipaikkoja saattaa hyvin löytää myös lähikaduilta. Tarkemmat tiedot Hotel Haagan sivuilta.

Itse messualueella ei ole ruokatarjoilua (iltaohjelmassa ilmainen minibuffet, juomat omakustanne), mutta pientä purtavaa ja juotavaa on ostettavissa hotellin aulasta. Lähin kauppa K-Supermarket Haaga sijaitsee noin 750m päässä.

Tapahtumaa tukemassa myös Diabetestutkimussäätiö

Diabetestutkimussäätiö on ainoa täysin suomalainen vain suomalaista diabetestutkimusta tukeva säätiö. Säätiön ovat perustaneet Diabetesliitto ja diabetesyhdistykset.

Tarkoituksemme mukaisen toiminnan – apurahojen myöntämisen diabetestutkijoille – mahdollistavat tukijamme, joilta saamamme lahjoitukset ovat apurahojemme perusta.

Tänäkin vuonna tuemme diabetestutkimusta 550 000 eurolla. Ensimmäisen apurahamme suomalaiselle diabetestutkijalle myönsimme jo vuonna 1978.

Katso verkkosivuiltamme, miten voit omalla panoksellasi vaikuttaa suomalaisen diabetestutkimuksen etenemiseen. Tutustu myös apurahamme saaneisiin tutkijoihin ja heidän tutkimusaiheisiinsa: lue tutkijahaastatteluja ja selaa apurahamyöntöjämme yli 20 vuoden ajalta. Ja kun haluat tietää, mitä tutkimuksessa tapahtuu juuri nyt, seuraa meitä Facebookissa!

Postituslistalle! :)

Liittymällä postituslistallemme saat inboxiisi pari kertaa kuussa tiedot tulevista tapahtumistamme. Juuri nyt saat myös alennuksen Ykköspäivä 5.0 -messutapahtuman lipuista liittyessäsi listalle. Muista tsekata alekoodi liittymisviestissä jonka saat! :)