Iloista yhdessäoloa Rukalla

Ykköstyypit ry järjesti perinteisen talven mökkiviikonlopun Rukalla 14.-17.11.2019. Maailman Diabetespäivänä startanneeseen pidennettyyn viikonloppuun saapui ykköstyypin diabeetikkoja mm. pääkaupunkiseudulta, Turusta, Kuopiosta, Oulusta ja Kemijärveltä.

Laaja ikäjakauma rikasti porukan yhteistä meininkiä, ja reissun aikana ehdittiin vertaistuen ohella harrastaa lumilautailua, murtsikkahiihtoa, luontoon tutustumista, kylpylässä lillumista sekä karaokea. Mökillä puolestaan vietettiin yhteistä iltaa ja saunottiin luonnollisesti jokaisena iltana.

Keskusteluja, havaintoja ja vinkkejä

Vertaistuki konkretisoitui pitkin mökkeilyä osallistujien kertoessa henkilökohtaisia kokemuksiaan lukemattomista eri aiheista, mukaanlukien toimimattomat insuliinit, sensorien allergiaoireet, hormonien vaikutukset sokereihin sekä epätasa-arvoiset kokemukset hoitopaikoissa kovasta hoitomotivaatiosta huolimatta. Raskaus ja synnytyskin pääsivät käsiteltyjen aiheiden listalle.

Keskustelua syntyi runsaasti myös eri pumppumalleista ja sensoreista, niiden hyvistä ja huonoista puolista sekä niiden pitopaikoista ja asetuksista. Vertailtiin markkinoilla olevaa keinohaimapumppua tee-se-itse -versioihin ja pääsipä yksi osallistujista vaihtamaan kanyylinkin ensimmäistä kertaa (itse kynillä).

0149e728-4c08-48e7-b270-201bf3545cc1

Omana itsenä koko reissun

Osallistujien palautteesta huokuu käsitys vertaistukikokemuksen onnistumisesta, sillä monet nostivat esiin mahdollisuuden olla koko reissun ajan omana itsenään, ”omien” joukossa.

Paikalla oli niin ensikertalaisia kuin aiempien mökkiviikonloppujen osallistujia, ja aikatauluttomuuden myötä kaikki saivat tehdä erityisesti päiväsaikaan haluamiaan asioita pitkin viikonloppua. Osan käydessä kylpylässä muut saattoivat vaikkapa käydä mäessä tai lötkötellä mökillä :).

Hoitomotivaation havaittiin saaneen boostia yhteisistä hetkistä, ja yksi jos toinenkin oppi jälleen uusia asioita hoitoon ja ykköseen liittyen. Myös uusia ystävyyksiä syntyi.

Yhteiset terveiset osallistujilta kiteytyvätkin vahvaan suositukseen osallistua yhdistyksemme seuraaville mökkiviikonlopuille :).

Näillä näkymin ensi vuonna järjestetään sekä kevät/kesämökkireissu, että marraskuinen Levin mökkireissu. Vinkkinä myös kuvaprojektimme, johon osallistuneiden kesken on jaossa sekä ilmainen mökkiviikonloppu, että alennuksia mökkiviikonloppujen hinnoista.

[wpvideo dAJBs7pi]

0 vastausta artikkeliin “Iloista yhdessäoloa Rukalla”