Pumppujen mitat

Yhteisössämme silloin tällöin puhuttaa insuliinipumppuihin liittyen niiden fyysiset koot ja mitat. Näitä mietitään usein esimerkiksi vaatetusta ajatellen.

Kokosimme mitat nyt tähän yhteen, ja yleisön vinkistä lisäsimme mukaan myös pumppujen säiliöiden tilavuudet, eli tiedon siitä kuinka paljon insuliinia kuhunkin mahtuu kerralla.

Lähteinä käytimme sekä valmistajien käyttäjädokumentaatioita että fimlabilta löytyvää tietoa.

Pumput kuutiosenttimetreinä

Tässä pumput järjestettynä tilavuuden eli kuutiosenttimetrien perusteella. Huomaathan, että tällä tilavuudella ei viitata itse insuliinisäiliön kapasiteettiin, vaan koko pumpun fyysisiin ulkomittoihin.

Omnipod kaukosäätimineen tässä myös mukana, joskaan ei mukana järjestyksessä koska sitä kaukosäätimineen on vaikea verrata letkullisiin pumppuihin.

Pumput paksuuden mukaan

Tässä pumput listattuna paksuuden mukaan. Jälleen Omnipod omanaan, koska ei suoraan vertailtavissa. Omnipod on siis letkuton pumppu, jonka pumppuosuus eli “podi” asennetaan iholle. Tätä puolestaan ohjataan kaukosäätimellä (PDM, Personal Diabetes Manager).

0 vastausta artikkeliin “Pumppujen mitat”

Postituslistalle! :)

Liittymällä postituslistallemme saat inboxiisi pari kertaa kuussa tiedot tulevista tapahtumistamme. Juuri nyt saat myös alennuksen Ykköspäivä 5.0 -messutapahtuman lipuista liittyessäsi listalle. Muista tsekata alekoodi liittymisviestissä jonka saat! :)