Mitä ja
kenelle?
Liity
tästä

Facebook Instagram

Tempauksella yli 200 mittausta Punkalaitumella

Ykköstyypit ry järjesti verensokerien mittaustempauksen lauantaina 28.7.2018 Punkalaitumella. Paikalla mittaamassa olivat hoitajat, ja mittausvälineet tempaukseen sponsoroi Punkalaitumen Apteekki.

Aurinkoisen päivän aikana Punkalaitumen Y-torilla järjestetyssä tempauksessa mitattiin sokereita kaikkiaan 200 ihmiseltä, ja tarjolla oli luonnollisesti myös mehu-, keksi- ja kahvitarjoilut.

Tempauksen tarkoituksena oli ohjata ihmisiä ottamaan yhteyttä hoitotahoon potentiaalisen diabeteksen tiimoilta — mikäli mittaustulos siis olisi poikkeava — olipa epäilynä sitten ykkös- tai kakkostyypin diabetes.

Mitattujen 200 arvon joukosta löytyi kymmenisen yli 10,0 mmol/l arvoa, korkeimman ollessa 13,8 mmol/l. Kyseiset henkilöt ohjattiin uusintamittaukseen omalle terveysasemalle. Matalin mitattu arvo oli 3,8 mmol/l.

Fiilis paikan päällä oli varsin hyvä, ja kävijöiden ollessa lomapäällä ei juurikaan tarvittu suostuttelua — osa ihmisistä kun tuli suorastaan sormi ojossa mitattavaksi.

Vastaavia tempauksia pyritään järjestämään myös muille paikkakunnille siellä täällä, mahdollisuuksien mukaan. Punkalaitumen tempauksesta yhdistyksemme kiittää aktiivijäsen Niina Vainiota, hienoa työtä! 🙂

Lämmin sää vaatii nesteytystä

Seuraava artikkeli

Edellinen artikkeli

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

© 2019 Ykköstyypit ry

Theme by Anders Norén