Tempauksella yli 200 mittausta Punkalaitumella

Ykköstyypit ry järjesti verensokerien mittaustempauksen lauantaina 28.7.2018 Punkalaitumella. Paikalla mittaamassa olivat hoitajat, ja mittausvälineet tempaukseen sponsoroi Punkalaitumen Apteekki.

Aurinkoisen päivän aikana Punkalaitumen Y-torilla järjestetyssä tempauksessa mitattiin sokereita kaikkiaan 200 ihmiseltä, ja tarjolla oli luonnollisesti myös mehu-, keksi- ja kahvitarjoilut.

Tempauksen tarkoituksena oli ohjata ihmisiä ottamaan yhteyttä hoitotahoon potentiaalisen diabeteksen tiimoilta — mikäli mittaustulos siis olisi poikkeava — olipa epäilynä sitten ykkös- tai kakkostyypin diabetes.

Mitattujen 200 arvon joukosta löytyi kymmenisen yli 10,0 mmol/l arvoa, korkeimman ollessa 13,8 mmol/l. Kyseiset henkilöt ohjattiin uusintamittaukseen omalle terveysasemalle. Matalin mitattu arvo oli 3,8 mmol/l.

Fiilis paikan päällä oli varsin hyvä, ja kävijöiden ollessa lomapäällä ei juurikaan tarvittu suostuttelua — osa ihmisistä kun tuli suorastaan sormi ojossa mitattavaksi.

Vastaavia tempauksia pyritään järjestämään myös muille paikkakunnille siellä täällä, mahdollisuuksien mukaan. Punkalaitumen tempauksesta yhdistyksemme kiittää aktiivijäsen Niina Vainiota, hienoa työtä! 🙂

Lämmin sää vaatii nesteytystä

0 vastausta artikkeliin “Tempauksella yli 200 mittausta Punkalaitumella”