,

Testissä MiaoMiao 2

Abbottin Libre-sensorin yksi yleisimmistä lisäkilkkeistä on Nightriderin ohella ollut MiaoMiao, eli palikka joka mahdollistaa Libre-sensorin päälle asennettuna sokeriarvojen jatkuvan seuraamisen, hälytykset jne ilman huitomistarvetta.

MiaoMiaon toinen iteraatio, MiaoMiao2, on ulkomuodoltaan täysin uudistunut, jota helposti kuvista voi ensin ajatella kooltaan suurempana kuin alkuperäistä MiaoMiaota. Todellisuudessa uusi versio kuitenkin vie loppujen lopuksi vähemmän kokonaistilaa Libressä kiinni ollessaan.

MiaoMiao 2 kiinnitetään Libre-sensorin päälle kuten edeltäjänsäkin, tarroilla jotka sijoitetaan MiaoMiao 2:n alapinnalle kahteen eri kohtaan. Kuukausien testiemme aikana nämä tarrat pitivät kamppeen paikoillaan oikein hyvin, niin ihossa kuin itse sensorissakin, eikä iho kärsinyt ärsytysoireista tai vastaavista (tämä tottakai käyttäjäkohtaista, olemme siis kuulleet myös allergiareaktioista liiman suhteen).

Laitteen voi vaihtoehtoisesti pitää paikallaan myös lisämaksusta saatavalla remmillä. Tätä kokeiltaessa remmin todettiin olevan riittävä silloin kun Libren/MiaoMiaon asennuskohta ei ole pahemmin kosketuksissa muun kuin vaatteiden kanssa. Sen sijaan vaikkapa yöllä sängyssä pyöriessä remmi valui pois paikoiltaan melkoisen helposti ihan vain ollessaan kosketuksissa lakanoiden ja peiton kanssa, joten loppupeleissä jatkuvaluonteiseen käyttöön tuota remmiä ei voi suositella.

Toimintaperiaate ennallaan

MiaoMiao 2 lukee siis Libre-sensorin arvoja muutaman minuutin välein NFC:llä, välittää tiedon Bluetoothilla älypuhelimeen (iPhone tai Android), jossa puolestaan sovellus näyttää kaiken graafina, tilastoineen kaikkineen.

Siinä missä Tomato App (iOS ja Android) on sovelluksena hieman xDripiä (Android) yksinkertaisempi, on se toimiessaan oikein mainio sovellus. Hälytyksiä voi säätää esimerkiksi matalille ja korkeille sokereille, tai liian nopeasti nouseville/laskeville sokereille.

Tomato

Suuri ongelma Tomatossa on kuitenkin ollut — jo siis alkuperäisen MiaoMiaon kanssa — se, että sovellus menettää yhteyden MiaoMiaoon ärsyttävän usein. Toisinsanoen sen jatkuvaluonteiseen sokeriseurantaan ei voi sokeasti luottaa, vaan toimivuuden joutuu ajoittain tarkastamaan, ja tarvittaessa sovellus tulee pakkolopettaa jotta se lähtee taas toimimaan.

Sama toimimattomuus peilaantuu tottakai myös Tomaton Apple Watch -versioon, joka lähtee toimimaan ongelmatilanteen jälkeen vasta kun itse iPhone-sovelluskin on saatu taas toimimaan. Näitä ongelmia Tomaton kanssa on allekirjoittaneen testailuissa ilmennyt erittäin paljon, huolimatta jopa uudelleen tehdyistä Bluetooth-parituksista ja muista resetoinneista. Ongelma ei vaikuta olevan itse Bluetooth-yhteydessä, vaan sovelluksen sisällä.

Apple Watch ja iPhone Spiken kera

Pientä valoa tunnelin päässä iPhone-käyttäjillä kuitenkin näkyy, sillä Android-puolelta tuttu xDrip+ on vähitellen tulossa myös iPhone-käyttäjien saataville. Tällä hetkellä rajatusti saatavissa oleva kehitysversio xDripin iOS-versiosta onkin rumasta kehitysversio-ulkoasustaan huolimatta miltei 100% luotettava, kun tarkkaillaan yhteyden toimimista MiaoMiaon ja sovelluksen välillä.

Sen sijaan xDripin iOS-version kehitysversiossa on ajoittain havaittavissa selkeästi sovelluksen algoritmeihin liittyviä ongelmia, joiden vuoksi sovelluksen näyttämien sokeriarvojen paikkaansapitävyys ei välttämättä ole parhaimmillaan. Tilannetta voi onneksi korjata kalibroimalla (joka ei onnistu Libren omalla sovelluksella), ja versio versiolta tämä vaikuttaa kuitenkin paranevan.

XDripin iOS-kehitysversio

xDripin lisäksi myös monipuolisin iOS:lle saatava sovellus Spike on edelleen saatavilla jos jaksaa nähdä hieman vaivaa sen buildaamiselle Xcode-kehitysohjelmiston kautta. Ohjeita tarkkaan noudattaen voi sen kuitenkin sanoa olevan kaiken sen vaivannäön väärti, ja nyt kuukausien MM2-käytön jälkeen valtaosa ajasta onkin kulunut Spiken parissa allekirjoittaneen luurissa.

Spike on MiaoMiaon kanssa toimivista iOS-sovelluksista monipuolisin

Android-laitteilla emme MiaoMiao 2:a päässeet testailemaan, mutta mikäli olet itse Androidilla MiaoMiao 2:a käyttänyt, otamme mieluusti kokemuksiasi vastaan sähköpostitse, info@ykkostyypit.fi. Samoin Android Wear -kokemukset kiinnostavat, ja päivitämme niitä tähän artikkeliin mikäli teiltä kokemuksianne sähköpostiimme saamme. Myös keskusteluryhmässämme Facebookissa näitä jaellaan harvase päivä.

Spiken varoituksia

akulle miinusta

Akkukestoltaan MiaoMiao 2 tuntuu häviävän alkuperäiselle MiaoMiaolle melkoisesti. Siinä missä lataus täyteen onnistuu parissa-kolmessa tunnissa, sillä yhdellä latauksella voi käytännössä käyttää maksimissaan noin 1,5 Libre-sensoria, eli kolmisen viikkoa. Alkuperäisen MiaoMiaon akkukesto oli parhaimmillaan jopa 40 päivän luokkaa.

Summa summarum, ulkoisesti onnistunut, järkevän näköinen Libre-lisäkilke, joka kuitenkin kärsii iPhone-puolella heikosta sovellustoimivuudesta joka vaatii hieman työtä käyttäjältään. xDripin kehitysversion kanssa luotettavampi tietyiltä osin, kuten myös Spiken kanssa, mutta täydellistä luotettavaa kokemusta tuotteesta ei oikein näillä yhtälöillä iPhone-käyttäjänä saa. Pitää siis seurata mihin suuntaan sovellukset ja niiden vakaus kehittyvät. Samat ongelmat kun koskevat myös MiaoMiaon originaaliversiota.

Tärkeitä linkkejä

0 vastausta artikkeliin “Testissä MiaoMiao 2”