,

Mökkiviikonlopun antia Leviltä

Ykköstyypit ry järjesti ykköstyypin diabeetikoiden mökkiviikonlopun Levillä marraskuussa 2020. Sää suosi matkaajia harvinaisen mukavalla lumipeitteellä.

Valtaosan osallistujista saapuessa paikalle torstaina, saatiin viimeinen vahvistus joukkoon Kemijärveltä perjantaina. Osallistujia oli yhteensä 14, ja ikähaarukka pysyi melkolailla vakiona, nuoret ja kokeneemmat molemmat edustettuina.

Torstain puolella tutustuttiin toisiimme, sillä kuten valtaosassa mökkiviikonloppuja, on osallistujien joukossa sekä aiemmin mökkeilleitä että uusia mökkiläisiä. Uudet otetaankin reissuillamme aina lämpimästi vastaan :).

Koska mökkiviikonlopuillamme tarkoituksellisesti ei ole pakotettua ohjelmaa kuin tunnin-parin verran (koko reissulla), oli osallistujilla ruhtinaallisesti aikaa seurustelulle, kattaen kaikenlaisia keskusteluja D-aiheista mutta myös niiden ulkopuolelta.

Tärkeimmäksi elementiksi nousikin jälleen vertaistuki, eli se muiden ykkösten joukossa oleminen — ympäristö jossa D-asiat ovat täydellisen luontaisia. Samalla kuitenkin mahdollisuus myös ystävystymisiin ja yhteisiin kokemuksiin, jotka eivät hetkessä unohdu. Puheenaiheita riitti laidasta laitaan.

Tuntureita ja hevosia

Perjantaina valtaosan porukasta kanssa toteutettiin autoretki Pallastunturille, kahden sitkeän sissin kiipeillessä samalla Kätkätunturin huipulle (mahtava saavutus!). Mökillä syötiin yhdistyksen tarjoamana nakkikeittoa, jota oli tarjolla myös vegeversiona.

Loppuosa päivästä kuluikin mukavasti illanvieton merkeissä möksällä, takkatulen ääressä, vapautuneessa ja rennossa tunnelmassa. Pelailtiin lautapelejä, sekoiltiin hilpeästi mutta hillitysti, bondattiin ja opittiin uusia asioita. Laulettiin karaokea, saunat lämpesivät ja lumessa pyörittiin.

Lauantain puolella osa jengistä lähti vuorostaan ratsastamaan islanninhevosilla. Matkassa oli niin kokeneita ratsastajia kuin noviisejakin, ja sieltä palanneiden kommentteja kuunnellessa vaikutti siltä että kokemus oli mahdollisesti jopa huikean ihana.

Ratsastajia takaisin odotellessa pari meistä ehti käymään autolla itse Levin huipulla, josta tosin matalien pilvien/sumun/lumen vuoksi ei nähty alaspäin melkeinpä laisinkaan! Osa porukasta kävi myös myöhemmin kävelylenkeillä ihanissa lumisissa maisemissa.

Ainoana pakollisena ohjelmana issikkaratsastuksen jälkeen käytiin läpi mökillä opittuja uusia asioita ykköseen liittyen. Hyvin nopeasti tuo ohjelma tosin etenikin jo numeroon jossa jokainen mökkeilijä sai osakseen kohteliaisuuksia ja positiivisia kommentteja :).

Illan tullen seurustelu senkuin jatkui iloisissa ja mukavissa meiningeissä, saunojen tottakai jälleen lämmetessä. Ruokailuakin ehdittiin harrastaa taas yhdistyksen piikkiin tortillojen ja joulutorttujen muodossa, erään mökkiläisen vielä pyöräyttäessä kinkkupiirakan kaiken päälle.

Kaiken aikaa tarjolla oli myös leipää ja leivänpäällisiä, mehua ja muita perustarpeita. Juomien suhteen kahvi oli suurkulutuksen kohteena. Vielä jonakin öistä kello 04-05 aikaan keiteltiin viimeisiä kahveja, sillä osa porukasta jatkoi höpöttelyjään pitkälle pikkutunneille saakka.

Muista juomista mainittakoon, että täysi-ikäisinä kukin saa juoda mökeillä mitä vain, kunhan käyttäytyy. Puheenjohtaja mukaanlukien tälläkin reissulla oli mukana moni alkoholiton tai lähes alkoholiton, joten sellainen silmitön juhlinta ei näillä mökkiviikonlopuilla ole kyseessä vaikka yksi pöydällä tanssiminen ehdittiinkin todistaa!

Sunnuntaina porukasta valtaosa lähtikin suhteellisen ajoissa liikenteeseen, sillä paluumatka oli monella hyvinkin pitkä — kaukaisimmat osallistujat kun olivat tulleet Turun liepeiltä. Paluumatkalla olikin rutkasti aikaa muistella tuoreita hyviä muistoja onnistuneesta vertaistukiviikonlopusta <3.

Ensi vuoden Rukan mökkiviikonloppua odotellessa!

PS: Koronatilanteen vuoksi osallistujilta oli kielletty baareihin, ravintoloihin ja kylpylöihin meneminen. Tarjolla oli myös käsidesejä ja maskeja halukkaille. Parin viikon jälkeen tarkasteltaessa koronatartuntoja ei matkan varrelta tai paikan päältä tullut.

 

0 vastausta artikkeliin “Mökkiviikonlopun antia Leviltä”

Postituslistalle! :)

Liittymällä postituslistallemme saat inboxiisi pari kertaa kuussa tiedot tulevista tapahtumistamme. Juuri nyt saat myös alennuksen Ykköspäivä 5.0 -messutapahtuman lipuista liittyessäsi listalle. Muista tsekata alekoodi liittymisviestissä jonka saat! :)